Храм във Варна търси средства

Храм във Варна търси хранителни продукти и парични средства, за да помага на хора в нужда

 

Храмът „Св. Архангел Михаил“ във Варна има нужда от хранителни продукти и парични средства, за да може да помага на хора в затруднено положение. От години доброволците и служителите там приготвят топъл обяд на стотици хора с увреждания, бездомни и пенсионери.

Вече 9 години социалната кухня към храм „Св. Архангел Михаил“ във Варна осигурява храна на най-нуждаещите се хора. Заради пандемията обаче от 8 месеца трапезата не работи.

Иван Панайотов – храм „Св. Архангел Михаил“: „Много ни е мъчно за това. Тук се хранеха през лятото около 150 човека всяка събота, а през зимата сме стигали даже до 300 човека. Приготвяхме около 300 литра храна, супа, от която хапват си тук, и им даваме за у дома.“

Въпреки пандемията енориашите от храма не спират да раздават хранителни продукти на крайно нуждаещите се. За да няма струпване на хора, доброволци разнасят храна и по домовете. Шиньо Ковачев е идвал всяка събота в двора на църквата, за да се нахрани с топла супа. Той е безработен и без помощ ще гладува.

Шиньо Ковачев: Помагат хората с каквото могат! С риби, с консерви, с хляб, с други работи. Благодарен съм много на църквата.

Продуктите обаче не достигат и затова е необходима помощ от дарители.

Иван Панайотов – храм „Св. Архангел Михаил“: Раздаваме трайни хранителни продукти, тъй като нямаме хладилни камери. Най-добре консерви, сладка, лютеница, макарони, олио.

Всеки, който иска да помогне, може да дари и пари. Хранителните продукти ще се събират в книжарницата на храма „Св. Архангел Михаил“. От църковното настоятелство се надяват в навечерието на коледните празници нито един нуждаещ се да не остане без храна на трапезата си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *