Малката Велина се нуждае от помощ!!!

Четири годишно дете се нуждае от спешна смяна на клапа в мозъка . За операциятаса необходими  около 100000 лв  и са необходими в най-скоро време.

Детето е с вътрешна хидроцефалия и има нужда от смяна на клапа  в мозъка

Малката и усмихната Велина от Бургас е едва на 2 месеца, когато лекарите й поставят диагноза „Вътрешна Хидроцефалия“. Борбеното момиченце героично претърпява операция за поставяне на шънт, така че заболяването да бъде овладяно. С това обаче кошмарът за нея и близките й не приключва – при магнитно-резонансна томография (МРТ) се оказва, че бебенцето има туморна формация в мозъка.

Майката Владислава Евгениева Демерджиева споделя във Facebook, че лекарите в България се оказали безсилни срещу новата диагноза. Надежда й дали специалистите от Института по неврохирургия Бурденко в Москва:

Малко след това обаче туморът нараснал драстично. Този път надеждата дошла от турския професор Талят Каръш от болница „Лив Хоспитал“. Офертата за първия етап от лечението на Велинка е в размер 22 000 евро. Сумата обаче е непосилна за семейството на детето. Тогава спешно трябва да му се направят и химиотерапии, а парите да се внесат до 1 ноември.

Заради това фризьорката Вилма Йорданова решава да организира подстрижка с предварително записани часове, а събраните пари да преведе по сметката на момиченцето. Инициативата й започва на 21 октомври Тя предварително я обявява в социалната мрежа Facebook, където интересът първоначално е огромен… Но остава само в рамките на коментарите. Реално записаните за каузата били малко.

„В началото имаше голям интерес, но след това само мои лични познати се включиха. Никой от тези, които писа, че ще се включи, не го направи. А паричките трябва да бъдат събрани до края на месеца.Преди да започне инициативата, още предната седмица, се включиха две момичета. Те си платиха както услугата, така и дадоха парички за момичето. Без „защо“, „какво“. Бяха решени, че трябва да дадат паричките. Записани са само първите им имена, колкото да се знае от кой са.“

„В страничката във Facebook „Нека заедно помогнем на бебе ВЕЛИНКА“ се публикуват подобни инициативи и на други салони и на други хора. Много сме хората, които искаме да помогнем, защото сумата за лечение е непосилна. Всичко е свързано с цел да се помогнем на детето, защото не искаме да сме на негово място и на родителите му.“

 

IBAN BG26BPBI7942 4079 9204 01

BIG: BPBIBGSF
„Postbank“ кл. гр. Бургас

Титуляр: Владислава Евгениева Дерменджиева

PayPal: helpvelinastefanova@abv.bg
В полза на Велина Северинова Стефанова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *